İSTANBUL / BÜYÜKÇEKMECE - Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu

Ock

Okulumuzda  düzenlenen Pil Toplama Kampanyasına katılmak için atık pillerinizi getirebilirsiniz.

Ock

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığının, 7/05/2018 tarihinde imzalanan Ortak Hizmet Protokolü kapsamında, su kaynaklarının korunmasına dikkat çekmek ve öğrenciler arasında su kullanma bilinci konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla İstanbul'daki resmî/özel ortaokul ve lise öğrencileri arasında "Görünmeyen Hazine Su" temalı fotoğraf yarışması düzenlenecektir. Yarışmaya dair bilgilere şartname linklerinden ulaşabilirsiniz.

Ara

Başvurmak isteyen öğrencilerimiz Bilişim Tek. Ve Yazılım Dersi Öğretmenimize şartnameyi okuyarak kayıt yaptırabilrler.

Ara

5.6.7.8.Sınıf öğrencileri için "Bilinçli Tüketim ve Tüketici Hakları" konulu resim yarışması yapılacaktır.Başburu süreci ve şartnamesi ekdedir.

Kas

15.Uluslararası MEB Robot Yarışması, 08 11 Mart 2023 tarihleri arasında Bursa Naim Süleymanoğlu Spor Kompleksinde; ortaokul ve dengi okullar ile ortaöğretim ve üniversite öğrencilerine yönelik Endüstriyel Robot Kol, Çizgi İzleyen (TemelSeviye) , Çizgi İzleyen (İleriSeviye), Hızlı Çizgi İzleyen, İnsansız Hava Aracı (MiniDrone), Mini Sumo, Tasarla-Çalıştır,Yumurta Toplama (CarettaCaretta),Labirent Ustası,Tozkoparan Robot(Temel Seviye),Serbest Proje, Temalı ve bu yıl ilk defa Su Altı Aracı (ROV) ile Otonom Araç kategorileride eklenerek 14 (ondört) kategori olmak üzere düzenlenecektir.

Kas

12 Kasım 2022 Afet Etkinlik Günü  1999 Düzce Depremi'nin yıldönümünde ulusal çapta tatbikat düzenlenecektir.

Tatbikat 12 Kasım Cumartesi Günü Saat 18:57 'de uygulanacaktır.

Tatbikat sırasında Çök-Kapan-Tutun hareketi yapılacaktır.

Ekm

24 Kasım Öğretmenler Günü ile ilgili ilçemizde düzenlenen yarışma ve şartnamesi aşağıdaki linktedir.

Ekm

Okulumuzun 2022 ve 2023 eğitim öğretim yılı okul aile birliği genel kurul toplantısı 21 10 2022 Cuma günü okulumuz çok amaçlı salonunda saat 13:00'de yapılacaktır. Çoğunluk sağlanmadığı takdirde 28 Ekim 2022 tarihinde aynı yer ve saatte çoğunluk aranmaksızın yapılacaktır.

Ekm

10 Kasım 2022 Atatürk'ü Anma Etkinlikleri Çerçevesinde "10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü" konulu, resim, şiir ve kompozisyon yarışması düzenenecektir.

Cumhuriyet (29 Ekim Cumhuriyet Bayramı) Konulu

İlkokul 3. 4.Sınıf Öğrencileri                              : RESİM

Ortaokul 5-6-7-8. Sınıf Öğrencileri                      : ŞİİR yarışmasına katılabilrler.

Şartname:

RESİM: 35X50 cm resim Kağıdı, Serbest Teknikle (Sulu

Boya, Pastel Boya, Guaj Boya, Kare Kalem ve Kolaj) Paspartulu Olacak

ŞİİR: Serbest  Yada Ölçülü El Yazısı İle İki Sayfayı Geçmeyecek Şekilde Olacaktır. Pilot Kalem Yada İnce Uçlu Kalem Kullanılacaktır.

En geç okulumuza 7 Ekim Cuma Günü teslim edilecektir.